Dikuasakan oleh Blogger.

Services

Services
Sound & Light System, Event Management, Recording, Studio, Books, Boutique, Photography, Wedding Planner, Transportation, Videography, Designing & Printing. Interested with the services?? Kindly text to 012-5829252.

Aku

Jurutera di KTF Engineering (M) Sdn. Bhd. Graduan Universiti Islam Antarabangsa Malaysia (UIAM) dalam Sarjana Muda Kejuruteraan (Komunikasi) di Kulliyyah Kejuruteraan. Tokoh Pelajar Putera 2004, Sekolah Menengah Kebangsaan Agama Nibong Tebal, Pulau Pinang. Melibatkan diri secara aktif dalam gerakan mahasiswa dalam dan luar kampus. Mantan Presiden Persatuan Pelajar Kejuruteraan 2006/2007 (Matrikulasi UIAM), mantan Pengerusi Perhubungan Awam, Majlis Perwakilan Pelajar UIAM 2008/2009 dan Presiden Majlis Perwakilan Pelajar, Universiti Islam Antarabangsa Malaysia bagi sesi 2009/2010. Email : hang_jebat25@yahoo.com

Followers

Jemaah

Ahad, 19 Julai 2009
Jemaah, sebagai satu entiti yang membawa perjuangan Islam. Maka, Jemaah menjadi wadah kita untuk bekerja untuk Islam. Sebabnya, dalam jemaah kita tidak berseorangan. Jika kita tidak berjemaah, kita lemah, tidak kuat.

Kufar juga berjemaah; NATO, PBB, EAU dan sebagainya. Bolehkah kita menandingi mereka seorang?

Melalui Jemaah, kita peroleh tarbiyyah, ilmu dan semestinya Islam. Jadi kita teramat memerlukan Jemaah.

Sekiranya kita tidak berjemaah, ramai lagi Murabbi dan penggerak Islam yang ada dalam Jemaah. Begitulah Islam. Kita memerlukan Islam sebagai cara hidup, hidup yang di tunjukkan oleh junjungan besar Muhammad s.a.w. Cara yang 100% di iktiraf oleh dJJI. Sekiranya kita dengan cara kita sendiri, pastikah kita cara kita tepat, sejajar dengan kehendak dJJI?

Kenyataan 'Jemaah tidak memerlukan kita tetapi kita yang memerlukan Jemaah' adalah untuk menangkis sesetengah daripada kita daripada berbanggga dan bongkak dengan diri sendiri bahawa dia lah pejuang yang di perlukan Jemaah.

'Sekiranya kita tiada, Jemaah LEMAH!', tanggapan yang SALAH sama sekali.

Sekiranya kita tiada, ramai lagi yang hebat dan berkobar-kobar untuk memperjuangkan Islam melalui Jemaah dan mungkin lebih baik kita tiada dalam Jemaah yang memungkinkan kita, menjadi asbab runtuhnya ISLAM.

"Semoga diriku tidak termasuk golongan yang sombong dan bongkak..."

0 comments:

Catat Ulasan

banner125125 d'famous_125x125 ads_box ads_box ads_box
 

Politik

Ikon

Berita